2021. november 26., péntek

Vilkó és Lile kalandjai

A Lengemesék két részét szeretném megmutatni nektek most. Magam részéről ritkán olvasok a lengékről, korábban a Lengemesék számokban, a Lengemesék színekben és a Lengemesék állatai nem igazán nyerte el a tetszésemet, de az alaptörténetettel eddig még nem ismerkedtem meg. Most is Vilkó és Lile kalandjaiba nyertem bepillantást.

Az első könyvben, a Vilkó és Lile a nádasban címűben két történetet találunk, amiból az elsőben megtudhatjuk, hogyan alakult ki Vilkó és Lile barátsága - egészen kedves és kalandos úton. A második mese Az ebéd címet viseli, és sokat segíthet olyan gyerekeknek, akik nem esznek rendesen, csak néhány ételt hajlandóak megenni, és ennek nem egészségügyi oka van. Lile csak a sulyomkenyeret eszi meg, szamócalekvárral, és megtudhatjuk, mi ennek az oka és vajon meg tud-e ez változni Vilkó segítségével?

A tóparton zajló kötetben szintén két mesét találunk, amiból az elsőben Vilkó kincses doboza eltűnik. Hogy mi történt és miért, és vajon lesz-e megoldás, megtudjátok, ha elolvassátok a könyvet. A második mese A homokvár címet viseli, és amellett, hogy itt is gyönyörűen megjelenik a barátság, megmutatja Berg Judit azt is, mennyire fontos, hogy együtt tudjunk dolgozni, csapatban, mert többre megyünk, mint magunkban.

A két könyvecske elolvasása után érdeklődve várom, hogy kezembe vehessem a sorozat harmadik kötetét is, amelynek címe Nehéz feladatok.


 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése