2021. december 24., péntek

Balázsy Panna: Családfa

Balázsy Panna Szandra és a csajok című sorozatának utolsó részének olvasása még előttem áll, és nagy kíváncsisággal várom, mi minden történik még Szandrával és a családjával, barátaival a Csá! című kötetben. Addig is azonban térjünnk vissza a Családfára, amely 2021-ben jelent meg a Manó Könyveknél.

Elég felemás érzéseim vannak a kötettel kapcsolatban. Egyfelől tetszett, jópofa volt Szandra és barátainak életéről olvasni ismét, hogyan viselik a járvány okozta kellemtlenségeket, hogyan kezelik azt, hogy nem viselkedhetnek úgy, ahogyan korábban. Már a Csokiszuflé is a pandémia ideje alatt játszódik, ez folytatódik a Családfában. Kellemes olvasmány volt, szórakoztató, nincsenek benne mélységek, de ettől függetlenül jó élmén volt a történet.

Ami nem tetszett a könyvben, az az volt, hogy hamis képet ad a járványról, és a megbetegdés/oltás adta védettségről; viszont a karácsonyról szóló rész megható és családias volt. A két lány, Szandra és a nővére a szokásos testvéri csetepaték ellenére kiállnak egymásért a történet során, és vannak vicces események, amiken jót lehet mosolyogni, mint például Juci és Misi első találkozása is volt.

Kiskamaszoknak érdemes elolvasni nemcsak ezt a részt, hanem az egész sorozatot, mert Balázsy Panna szerintem jól adja vissza a 12-14 évesek életének történéseit, csetlés-botlásaikat az életben. Szandra édesapját nagyon bírtam a kötetben, jó kis beszólásai voltak, ez is feldobta az olvasást.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése