2021. december 19., vasárnap

A virágtündérek titkai sorozat

Mechler Anna A virágtündérek titkai című sorozatnak eddig három kötete látott napvilágot a Manó Könyvek gondozásában. Az első kötet, az Olina és a varázsszirmok 2019-ben jelent meg, ezt követte a Bíborka és a varázsfőzet 2020-ban, majd idén a Nadin és a varázstégely.

A sorozat első kötete nekem kimaradt, a másodiknál kapcsolódtam be a virágtündérekkel való ismerkedésbe, és elvarázsolt a történet, ahogyan a nemrég olvasott harmadik is. 

Bíborkát a bíbor kasvirág választja ki tündéréneka a minden évben megrendezésre kerülő virágvarázslaton, a nyár első napján. A kis tündér beteg, nem is számít rá, hogy őt éri a megtiszteltetés ebben az évben. Herba anyót is meglepi a döntés, de a kis tündér nem ok nélkül lett a bíbor kasvirág virágtündére, és bebizonyítja, hogy érdemes volt a bizalomra. A történet sok szeretettel, a gyógynövények iránti alázattal és tisztelettel mutatja be a bíbor kasvirágot, mit kell tudnunk róla, miért varázslatos az ereje, mit tud, miért hasznos.

Egy évvel később a virágvarázslaton a fekete nadálytő virágtündére Nadin lesz, a bájos, hebrencs, kicsit ügyetlen tündérlány, aki ugyanolyan ügyesen látja el feladatát gyógynövénye körül, ahogya a többi kis tündér. Nadin is felfedezi, mire és hogyan hasznos a virága, és mi is megismerkedhetünk a fekete nadálytővel a kötet lapjain. Az illusztrációk itt is finomak, légiesek, éppen, mint egy virágtündér.

Az első kötet Olina virágtündérré változását mutatja be, és az orbáncfővel köthetünk barátságot.

Kíváncsian és érdeklődve várom a 2022-es esztendőt, hogy megtudjam, Mechler Anna tollából és a virágtündérek segítségével melyik gyógynövényről olvashatok legközelebb.

1 megjegyzés: