2021. december 22., szerda

Tamás Zsuzsa: Mimi naplója

Amikor az ember nehezen ír, a rajzok segítségével is kifejezheti a gondolatait, érzéseit, elmesélhet a vele megtörtént eseményeket. Így tesz Mimi is a kötetben, és az elsős korában kapott naplóba - amit karácsonykor kapott, de aztán elsüllyesztett - másodikos korában rajzok segítségével örökíti meg a kalandokat.

 Olvashatunk indiános születésnapi zsúrról, de komolyabb események is megjelennek a mesében, amik egy kisgyerek életében bizony nagy események: fogszabályzó, vagy éppen önmagunk legyőzése, fellépés a tornacsapattal, de sok más is.
A gyerekek a mesék olvasása közben azonosulni tudnak Mimivel, bele tudják magukat élni a vele történtekbe, és ez segítséget adhat nekik akkor, amikor ők is hasonló helyzetben találják magukat., ezért tartom jónak a könyvet, és persze az illusztrációk miatt, amik igazán bájosak és aranyosak.
A Mimi-sorozat - amelynek első kötete a Mimi az iskolában - a Naphegy Kiadó egy szuper sorozata, amit ajánlok mindenkinek. Az első két kötet után kíváncsian várom a sorozat következő kötetét.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése