2021. december 28., kedd

Kertész Erzsi: Éjszakai kert

Ezt a könyvet már a tapintása is különlegessé teszi: olyan, mintha mindig fogtuk volna, barátságosan, finoman simul a kezünkbe a könyv a borító egyedi anyagával, az élményhez pedig rendkívül sokat ad a Rezzenéstelen Pillantású Macska, ahogyan rezzenéstelen pillantását ránk szegezve néz minket a borítóról.

Itt jegyzem meg halkan és szinte mellékesen, hogy a Cerkabella Kiadó honlapján nemcsak a könyvet lehet megvásárolni, de meg lehet venni, a Rezzenéstelen Pillantású Macska képével díszített vászontáskát is.

Az Éjszakai kert olyan hely, ahová nem megy jószántából az ember. Sőt, leginkább az utcát is elkerüli, aminek a végében az Éjszakai kert található. Teóriának és Tódornak, a város legjobb detektívjeinek azonban nincsen más válsztása, ha meg akarják oldani Senora Cupapanas eltűnt kerti tavának rejtélyét, mint hogy belépnek a kertkapun, ami mögött titokzatos lények és izgalmas kalandok várnak rájuk Noxnoktisz kalauzolásában.

 
A misztikus lényekkel teli misztikus regényben Noxnoktisz végigkíséri a látogatókat - bocsánat, nyomozókat - az egész kerten, miközben különféle történeteket oszt meg velük a kert lakóiról. Főhőseink figyelnek és fülelnek, fülelnek és figyelnek, Tódor még jegyzetel is, de hogy milyen eredménnyel zárul a kertlátogatás, azt nem árulom el, maradjon végtére valami az olvasónak is, ha úgy dönt, hogy szeretné elolvasni a könyvet és megismerkedni a Hazudós Lánnyal, Azakivel és a többi lakóval. A regényt Zsoldos Réka illusztrációi díszítik, ékeiként a regénynek.
Csakhogy nemcsak az illusztrációk mesések, és nemcsak a történet varázslatos, hanem a szerző, Kertész Erzsi is, akinek tollából ez a regény megszületett, és aki többéves tapasztalatának segítségével megalkotta nekünk az Éjszakai Kert világát és teremtményeit.
Nagyon köszönöm a Cerkabella Kiadónak, hogy recenziós kötetet kaphattam a könyvből, amit macskarajongóként különösen nagy becsben fogok tartani.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése