2021. december 27., hétfő

Antika és Lopez vállalkozik

Ha kávérajongó vagy és szereted a humoros történeteket, ez a könyv pont neked íródott! A Cerkabella Kiadó először 2016-ban adta Kertész Erzsi állati könyvét, az Állat Kávézoo-t, majd 2021-ben ismét megörvendeztetett bennünket azzal, hogy újra kapható lett Antika és Lopez kávézójának története. A két antilop nagy fába vágta a fejszéjét, amikor kávézót nyitott a dzsungel szélén, de meglepő módon sikeres a vállalkozásuk. Ebben a kis kötetben a kávézó látogatóinak történetét ismerhetjük meg, telistele humorral és vidámsággal. Szerencsés vagyok, mert az utóbbi időben több olyan könyv is a kezembe került, amin kifejezetten jól szórakoztam, ami jól tud esni a téli, szürke napokon. Az igényes kivitelű kis könyvnek már az egyedi anyagú borítója és annak vidám színvilága is felkelti a figyelmet, a magam részéről kifejezetten imádom a két könyv borítóját, a könyv történetei pedig folyamatosan jókedvre hangoltak olvasás közben. Antika és Lopez vállalkozása a kezdeti zökkenőktől eltekintve beindul és jól is alakul, érdekes látogatóktól sem mentes a kávézó, de a kötet zamatát Antika, a kissé butácska, hebehurgya, csetlő-botló (és még sorolhatnám) antilop adja, aki olyan szeretetreméltó, hogy az olvasónak nem lehet miatta még bosszankodni sem, pedig Lopeznek néha nincsen egyszerű dolga.

Olyan ez a könyv, mint egy falat kenyér; ha valami könnyed, jópofa könyvre vágytok - vagy ti, vagy a gyerekek - javaslom, próbálkozzatok meg az Állat Kávézoo-val, azt hiszem, nem fogtok csalódni. Nekem talán a Futóhomok Rt. című történet tetszett a legjobban, ahol a részvénytársaság tagjai, mind struccok, tartják a kávézóban éves állásukat.

A történet folytatásában barátainkat már egy újabb vállalkozás beindításánál látjuk viszont, megnyitják a Tomátót, ahol mind, akik beköltöznek a parkba, a nagy, közös boldogság elérésén fáradoznak. És ha már tomátó, persze van paprika is, kifejezetten Antika miatt. Az előző kötetből megismert két barátot követi Tigris is, aki itt animátori szerepben kap lehetőséget a bizonyításra, ami feladatot becsülettel el is lát.

Amíg az első kötet minden lapját végigszórakoztam, ebben a második könyvben kicsit megkopva éreztem a humort és a történetek különlegességét; picit fakóbbak voltak a kalandok, de persze nem lehet egy sorozat minden kötete egyforma, az olvasó akaratlanul is összehasonlít. A szerző nyitva hagyta a lehetőséget a folytatásra, és a magam részéről nagyon kíváncsian várom, milyen vállalkozásba kezd legközelebb a két antilop, és milyen szerepbe látjuk újra viszont Tigrist.

Köszönöm a kiadónak, hogy elolvashattam Antika és Lopez vállalkozásainak történetét a recenziós példányok segítségével. A könyvek a kiadó honlapján is megvásárolhatóak.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése