2022. január 18., kedd

Maros Edit: Bonyolult egy banda

Maros Edit #bonyolult-sorozatának első kötetét még 2021 májusában olvastam, és annyira beszippantott ezeknek a kis kamaszoknak a története, hogy egy nap alatt el is olvastam. Megszerettem a szereplőket és nagyon kíváncsi voltam a folytatásra. Így történt, hogy nemrég a folytatás is a kezembe került a FSZEK egyik tagkönyvtárában, a Bonyolult egy banda, amiben Adél hobbija nagyon is nagy jelentőséggel bír.

Adél szenved Bálint hiányától, és ezen nem segít az sem, hogy Kitti barátainak még mindig első számú célpontja főhősünk a zaklatásban. Sok mindenről szól ez a regény: barátságról, bimbózó szerelemről, hűségről és magunk korlátain való felülemelkedésről. A szereplők fontos jellemfejlődésem mennek keresztül a szemünk előtt. Kitti számomra még mindig nem volt pozitív szereplő, még mindig csak a saját érdeki vezérelték, csak a saját céljai voltak számára fontosak - az azonban pozitív volt és a lány mellett szól, hogy a könyv végére ő is képes volt nem csak saját magát tekinteni önnön magának a legfontosabbnak.

Bízom benne, hogy a sorozat harmadik kötete is hasonlóan jó lesz, kíváncsian várom, mi lesz Diáékkal is, mit találnak ki a következő részben - és bízom abban, hogy ők is képesek lesznek a változásra, legyűrve féltékenységüket és rosszindulatukat. És persze fontos Adél és Bálint kapcsolatának fejlődése csakúgy, mint Tomi és Kitti.

Megszerettem Maros Edit stílusát, és a sorozat karaktereit. Tipikus tiniregények, amik bemutatják, hogy a tizenévesek élete sem mindig fenékig tejfel, és hogy a kommunikáción mennyi minden múlik. Sokszor minden.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése