2023. február 12., vasárnap

Wéber Anikó: A platánsor rejtélye

A Cseresznyeliget titka után teljesen egyértelmű volt, hogy be fogom szerezni és el fogom olvasni Wéber Anikó sorozatának második kötetét is. Az ok pedig nemcsak az, hogy nagyon megszerettem Kittit és a többi gyereket, hanem az is, hogy eddig még sosem olvastam rossz könyvet az írótól. Az eddigi olvasmányaim közé egyenletesen jó színvonalú történetek kerültek, ami meggyőzött róla, hogy újabb és újabb regényeket vegyek a kezembe Wéber Anikótől. Bizony! Pedig ez nem szponzorált tartalom. :-) De ha az lenne se tudnék mást mondani.

Maga a Pagony Kiadó ABszolőt Könyvek sorozata nagyon kedvemre való olvasmányokat rejt, és ugyan van ingadozás a könyvek között - némelyik jobban, némelyik kicsit kevésbé tetszik nekem - de általánosságban elmondható, hogy odafigyeléssel és jó érzékkel adják ki a regényeket. De térjünk rá A platánsor rejtélyére, ami egy újabb nyár történéseit mutatja be, amikoris Kitti, Bianka és Barnabás újra belevetik magukat a nyomozásba.

A nyár elején Ákos bácsi remek meglepetést tartogat feleségének: Királyföldön fogják tölteni a nyarat! Igenám, de tudni kell, hogy Királyföld nem Thaiföld, de még csak nem is Horvátország, hanem a szomszédos kerület. Piroska néni persze nem túl boldog, de hamar megbékél, így tehát Kitti velük költözik be a Park Hotelbe a nyárra. Szerencsére nem kell félteni a kislányt, a bonyodalmak úgy vonzzák, mint légypapír a legyet, aminek hamar meg is lesz a következménye, azonban szerencsére barátai nagyapjuknál töltik a nyarat - szintén Királyföldön. A csapat összeáll, és titokzatos eltűnések, felbukkanó ismeretlen tárgyak, és fura zajok nyomába eredve töltik a napjaikat a gyerekek.

Számomra ez a történet is tökéletes kikapcsolódást nyújtott, éppen a megfelelő izgalommal fűszerezve és ideális mellékszereplőkkel, akik közül mindenki leht gyanúsított! Királyföld veszélyben volt, de hogy miért, a gyerekeknek kellett kiderítenie, és megakadályozni a legrosszabbat. Természetesen nem ők lennének, ha el lehetne őket tántorítani. Szerettem buzgalmukat és kitartásukat, főleg, miután megtudták, mi is a tétje ennek a nyárnak.

Kalandos és izgalmas regény volt, méltó folytatása a sorozat első részének még akkor is, ha az egy kicsivel jobban tetszett nekem. Ez azonban nem vol le a második rész erényeiből. Egyetlen dolog volt, amit sajnáltam: Kitti rendszeresen írt levelet barátnőjének, Enikőnek; jó lett volna, ha érkezik ezekre válasz is, és olvashatjuk a meglátásokat, miket szűr le a kislány a levelek olvasása alapján a nyári történésekből.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése