2018. január 4., csütörtök

Nyilasi Judit: Wan-Wan és a kacagóvirágok

Nyilasi Judit: Wan-Wan és a kacagóvirágok

Fülszöveg:

Csendesen telnek a nyárvégi napok Wan-Wan sárkány és Leperke otthonában, míg egy nap arra ébred a két barát, hogy az eperlepkét rejtélyes betegség támadta meg. Wan-Wan felkerekedik, hogy kiderítse, miként segíthet rajta, a Narancs-hegységben azonban saját magával is meg kell küzdenie ahhoz, hogy a legjobb barátját megmenthesse.

Pongrác Kiadó, Budapest 2010. 38 p.

Hivatalos molyként (a moly.hu oldal regisztrált tagjaként) több kihívásban is részt veszek évről-évre, amiknek hála sokszor kerülnek a kezembe olyan könyvek, amiket amúgy nem vennék a kezembe: vagy azért, mert nem tartoznak az érdeklődési körömbe (a kihívásoknak hála ez a kör növekszik), vagy pedig azért, mert - és ezt be kell látunk - "több nap, mint kolbász" vagyis az ember fiának-lányának mindig kevesebb az ideje az olvasásra, mint amennyit szeretne szánni a könyvekre.
Egy kihívás kapcsán találkoztam ezzel a mesekönyvet, amikor már sehogy sem tudtam olyan könyvbe botlani, aminek a címe W-vel kezdődik, és még érdekel is.
Egyszóval köszönöm ABC-kihívás!

Kellemes volt a találkozás Wan-Wannal és Leperkével. Érdekes és szórakoztató mese; aranyos volt, ahogyan a sárkány útra kelt, elment a könyvtárba (én is könyvtáros vagyok), majd továbbutazott, hogy megmentse a barátját.
Mindig nehéz legyőzni magunkat, felülkerekedni a gyengeségeinken, és elhinni magunkról, hogy jók vagyunk; és nem az a fontos, hogy dadogunk vagy kancsalok vagyunk. Sokszor a "hibáink" minket sokkal jobban zavarnak, mint másokat. Vagy éppen minket zavarnak csak, másokat pedig egyáltalán nem.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése