2022. december 30., péntek

M. Kácsor Zoltán: Bizsúr király csapdájában - Berci és a koboldok 2. rész

Óvodások, hát megzabálom őket az üveggolyójukkal együtt! Fogalmam sincsen, hogy tudott ilyet kitalálni M. Kácsor Zoltán, de az iskolás koboldlány, Borka óvodás öccse, Frici és barátja Ricsi imádnivalóak voltak. A Berci és a koboldok sorozat első részében Berci elvált Borkától, aki felszállt a vonatra. A kisfiú azóta megszerette az iskolát, sokkal figyelmesebben sétál a folyosókon, hátha észreveszi a koboldok jelenlétére utaló valamelyik jelet. Egyik nap pedig valóban újra találkozik kobolddal, ezúttal Frici, Borka kisöccse toppan elé, kétségbesetten követelve vissza a nővérét. A két fiú kalandjai itt kezdődnek, és hamarosan Frici ovistársa, Ricsi is csatlakozik a mentőcsapathoz.

A Bizsúr király csapdájában - hasonlóan az első kötethez, melyhez szervesen kapcsolódik - a Móra Könyvkiadó Már tudok olvasni sorozatában jelent meg, a karaktereknek pedig itt is Oravecz Gergely adott arcot. Izgalmas volt, ugyanakkor hihetetlenül bájos az egész történet, amiben - nagy örömömre - kedvenc szereplőm is felbukkant (tartsa meg az Isten M. Kácsor Zoltán jó szokását a többi részre is :-)), egy egészen különleges szerepben, Bizsúr király országában.

A gyerekek az olvasásfejlesztés mellett sokszínű feladatokkal is találkoznak a könyv végén, mint például hogy kivezessék szereplőinket a labirintusból vagy éppen kinek a bőrébe bújnának bele egy napra és mit csinálnának ez idő alatt.

A könyv elolvasásához nyújtott segítséget köszönöm a kiadónak, visszagondolva a Már tudok olvasni sorozat eddig elolvasott könyveire, ezet és előzményét élveztem a legjobban. Bízom benne, hogy 2023-ban Berci és a koboldok máig több kalandját megismerhetjük, és nem kell sokat várni rá, hogy megtudjuk, főhőseink hogyan keverednek ki a slamasztikából.

A kötetet megvásárolhatjátok a Móra Könyvkiadó honlapján.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése