2022. május 28., szombat

Ordasi Zsuzsanna (szerk.): Református templomok 2010–2020

A L'Harmattan Kiadó adta ki 2021-ben, közösen a Károli Gáspár Református Egyetemmel az Ordasi Zsuzsanna által szerkesztett Református templomok, 2010–2020 című kötetet.

 


 A tanulmányokat tartalmazó, gazdagon illusztrált kiadvány a Magyarországon 2010 és 2020 között épület református templomok közül mutat be tizenötöt, célja pedig, hogy bemutassa a magyar református templomépítészetben érvényesülő irányokat. A tanulmányok szerzői a KRE művészettörténet szakos hallgatói és oktatójuk, Ordasi Zsuzsanna.
De hogy hová látogathattok el a kötet segítségével? Megismerhetitek – többek között – Badacsonytomaj, Taksony, Nyékládháza, Egerszalók, Nagykovácsi és Nyíregyháza református templomát. A sok esetben alaprajzzal is kiegészített tanulmányok kedvcsinálóként is jól működhetnek azok számára, akik az aktív pihenés kedvelői és szeretik a városlátogatásokat.

Köszönöm a L'Harmattan Kiadónak, hogy megkaphattam és elolvashattam a könyvet. Kellemes élményt nyújtott (ami lehet, hogy így most amolyan semleges érzelemnek tűnhet, de valóban élmény volt elolvasni a tanulmányokat és a templomépítészet legújabb alkotásaival megismerkedni)és sok hasznos információt adott a kiadvány, amit jó szívvel ajánlok minden helytörténeti gyűjteménybe.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése