2016. május 1., vasárnap

2016 februárban olvastam

 Azt mondhatom, hogy a tél utolsó hónapját Agatha Christie és az esélyegyenlőség uralta. Februárban ugyanis, esélyegyenlőségi referensként, 20perces előadással kellett készülnöm a munkahelyemen a dolgozóknak.
Az előadáshoz rengeteg könyvet sikerült elolvasnom - sokat nem is jelöltem a Molyon, mert nem volt ISBN számuk, így nem lehettek az adatbázisban. Akit érdekelnek az olvasmányok, megtalálja a Molyon, a 2016-os olvasásaim között.
És persze Agatha... folytattam krimijeinek olvasását, mivel szeretném befejezni a hozzá kapcsolódó Poirot-olvasós kihívást. Így tehát februárban sorra került:
- A kutya se látta http://moly.hu/konyvek/agatha-christie-a-kutya-se-latta/en-es-a-konyv/csgabi
- Öt kismalac http://moly.hu/konyvek/agatha-christie-ot-kismalac/en-es-a-konyv/csgabi
- Mrs. McGinty halott http://moly.hu/konyvek/agatha-christie-mrs-mcginty-halott/en-es-a-konyv/csgabi

Van egy izgalmas kihívás, melynek lényege, hogy új vizeken hajózva megismerjünk számunkra eddig ismeretlen írókat. Eddig szerencsés voltam alapvetően, mert nem választottam mellé az olvasmányokkal. Mivel nemzetes kihíváshoz is jó, ezért egy osztrák krimit is kézbe vettem, a címe: Polt felügyelő sírdogál. http://moly.hu/konyvek/alfred-komarek-polt-felugyelo-sirdogal/en-es-a-konyv/csgabi Osztrák borvidék? Furcsa környezet egy bűntényhez, de nem volt rossz történet. Ha lesz még időm, olvasok a nyomozóról.
Henning Mankellt is így ismertem meg, A gyilkosnak nincs arca és a Riga kutyái nagyszerű krimik voltak.
http://moly.hu/konyvek/henning-mankell-a-gyilkosnak-nincs-arca/en-es-a-konyv/csgabi
http://moly.hu/konyvek/henning-mankell-riga-kutyai/en-es-a-konyv/csgabi
És persze A pap fia... Remélem, sokan fogják majd elolvasni ezt a könyvet, mert nagyszerű. És persze nem életet meghatározó regény, de fontos, http://moly.hu/konyvek/gyarmati-bela-a-pap-fia/en-es-a-konyv/csgabi

Katarina Mazeti Pingvinélet-ére is sor került ebben a hónapban. Már olvastam tőle, megszerettem a stílusát, és azt, hogy jelentős mondanivalója van mindegyik könyvének. Ennem a kötetben sem csalódtam.
http://moly.hu/konyvek/katarina-mazetti-pingvinelet/en-es-a-konyv/csgabi

Lehetséges, és persze igaz, hogy elég sok krimit olvasok a szépirodalom mellett, de amíg más a romantikus regényekért, a sci-fikért vagy a fantasykért rajong, addig engem a bűnügyi történetek kapcsolnak ki teljes mértékben.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése