2018. július 21., szombat

Agatha Christie: A titkos ellenfél

Agatha Christie: A titkos ellenfél
Európa Kiadó, Budapest 2015. 336 p.

Fülszöveg:
Tommy Beresfordnak és Tuppence Cowley-nak, mint az első világháború után a legtöbb fiatalnak, nincs se pénze, se munkája. Elhatározzák hát, hogy magándetektívek lesznek, megalapítják az Ifjú Kalandorok Rt.-t, amely így hirdeti magát: Bármire kaphatók, bárhová elmennek.
Első megbízatásuk máris időzített politikai bombát rejt: azt a szigorúan titkos iratot hajkurásszák, amely rejtélyes körülmények között eltűnt, amikor a Lusitania gőzös elsüllyedt. És arra is választ keresnek, kicsoda Jane Finn. A megfoghatatlan és kegyetlen Mr. Brown gonosz szándéka pedig mindenhova követi őket.
Agatha Christie-nek ez az első, izgalmas Tommy és Tuppence-regénye, tele nemzetközi cselszövéssel és gyilkossággal.


 A népszerű írónő ebben a regényében nem megszokott főhőseit sorakoztatja fel a bűnös előkerítése érdekében. Prudence Cowley és Thomas Beresford személyében új kedvenceket avathat az az AC-rajongó, aki eddig még nem ismerte a párt. A két ifjú – kiknek első kalandja ez Christie-től – régi jó barátok, és bizony le vannak égve – ezen nincsen mit szépíteni. Nagy fába vágják hát a fejszéjüket, de nem is sejtik, hogy micsoda kalandokba bonyolódnak ezáltal.
A cselekmény pergő, a szöveg a megszokott Christie-színvonal, a két ifjú kalandort pedig gyorsan a szívébe zárja az ember.
Tetszett, hogy más volt, mint az átlagos Christie-történetek; üdítő színfolt volt ez a krimi királynőjének eddig olvasott bűnügyi regényei között.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése