A Cser Kiadó könyveivel
tavasszal kezdtem el az ismerkedést, amikor márciusban covidos lettem, és három
hétig voltam otthon. Ekkor sok dolgot átgondol az ember, én is arra jutottam,
hogy szeretném folytatni a gyerekkoromban gyorsan abbamaradt kötéstanulást, ami
ismeretet nagymamámtól szerettem volna megtanulni, csak szerintem túl kicsi
voltam még és nem volt elég türelmem. Ezután vásároltam meg a Cser Kiadó több kötős-horgolós könyvét, amikbe eddig már bele-belenéztem, és nagyon tetszenek.
Most azonban egy más jelleg kötetet szeretnék a
figyelmetekbe ajánlani.
Nem tartozom azok közé, akik kenyeret-kiflit-zsemlét sütnek
– a járvány kitörése előtt sem készítettem kenyeret-pékárut itthon, és azóta
sem, de ebben nagyrészt közrejátszik, hogy bizony rossz vagyok sütésben. Nálam
süteményből is maximumum azok sikerülnek, amikhez a hozzávalókat összekutyulom,
beleöntöm a tepsibe és megy a sütőbe. :-)
Ez azonban nem jelenti azt, hogy nem érzem vonzódást a kenyérsütés iránt, mert
ez egy olyan kreatív, alkotó tevékenység, aminek a végeredménye – legtöbb
esetben – egy-egy kis csoda.
Eva Maria Lipp és Ingrid Fröhwein könyve nemcsak egy receptekkel gazdagon ellátott kötet, amiből – szerintem – bárki inspirálódhat, de az alapoktól mesélik el a szerzők, amit a kenyérről, annak elkészítéséről tudni kell, kezdve egészen a különböző gabonáktól a liszteken át a sütés kellékiig.
A kiadvány nem egy száraz tényeket és recepteket
felsorakoztató valami, hanem egy képekkel bőségesen ellátott könyv, amiben
sokszor már csak ezeknek a fotóknak a kedvéért érdemes elmerülni.
A kötet az alaprecepteken túl rengeteg más receptet is
tartogat az érdeklődőknek, amit több fejezetben gyűjt össze, mint a Kreatív
kenyérötletek, a Töltött bagettek, a Pikáns péksütemények vagy éppen az Édes
péksütemények. Ismeretlenül is több „kedvencet” avattam a receptek alapján,
amiket – remélem – egyszer majd én is elkészítek itthon. Ilyen volt például:
– Tökös-sajtos kenyér
– Gyors diós kenyér
– Sárgarépás kenyér
– Lilahagymás kukoricakenyér
– Rókagombás bagett
– Káposztás-köménymagos bagett
– Almás-fahéjas bagett
– Káposztás táska
– Diós-mazsolás tönkölyzsömle
…és a sort még folytathatnám. :-)
Ajánlom nektek ezt a szép kivitelú, jól használható és
megfizethető árú könyvet, ha még csak most gondolkodtok, hogy belevetitek
magatok a kenyerek és péksütemények világába, de akkor is jó szolgálatot tehet,
ha már rutinosabbak vagytok és új receptekre vadászva szerzitek be a kötetet.
A könyvet a Cser Kiadó honlapján keresztül is megvásárolhatjátok.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése