Oldalak

2024. május 21., kedd

M. Kácsor Zoltán: Az elátkozott amulett - Berci és a koboldok 3. rész

2024-ben jelent meg a Móra Könyvkiadónál M. Kácsor Zoltán Berci és a koboldok sorozatának harmadik része, Az elátkozott amulett. A trilógia lezárásában Berci a végső ütközetre készül, melyben segítségére vannak a barátai is, Borka, Frici és Ricsi. A varázslabirintus azonban veszélyeket tartogat a számukra, és kérdés, hogy sikerül-e legyőzniük a koboldok uralkodóját és kiszabadítani az ártatlanul raboskodó koboldokat.

A válasz természetesen igen, mi más is lehetne egy gyerekkönyv lezárása, az olvasó azonban hiába tudja ezt. olvasás közben végigizgulja a kalandokat. Berci és barátai a könyv elején egy terem közepén állnak, körben csupa nyílás, és ki tudja, melyik a helyes irány a számukra. Természetesen Ricsi szeleburdiságára mindig lehet számítani, az ovis kobold gondolkodás nélkül ront be az egyik nyláson, hogy aztán visszarobogjon egy másikon és így tovább... Hagyjuk azonban Ricsit rohangálni.

A többiek egy Bizsúrt ábrázoló kőszobrot fedeznek fel, kezében aranykulcs, a nyakában amulett. Bizonyos események után, melyek közé tartozik például Ricsi lufivá változása is, a négy barát bejut egy másik terembe - nyomukban Bizsúrral - ahol felfedezik a raboskodó koboldokat.

Olvasás közben, a történet vége felé haladva, Agatha Christie Poirot-történetei jutottak eszembe - nem tudom, M. Kácsor Zoltán azokból vette-e az ötletet -, mivel ahogy a koboldok kiszabadultak, Bizsúr pedig rács mögé került, Berci a nagy nyomozóhoz hasonlóan, az egybegyűltek előtt leplezte le, hogyan és mi történt az amulettekkel, a koboldokkal és mi volt ebben az egészben a szerepe Bizsúrnak.

A Móra Könyvkiadó Már tudok olvasni sorozatának már több részét elolvastam, és mindegyik - felnőtt fejjel is - kellemes kikapcsolódást nyújtott. Nyilván nem felejtettem el, hogy ezek a könyvek gyerekeknek íródtak, de a jó gyerekkönyvek élvezhetőek az idősebb korosztály számára is. A Berci és a koboldok sorozat mind a három része a Már tudok olvasni sorozat 3. szintjéhez tartozik, és nagyon ajánlom a szülőknek, hogy beszerezzék, ha gyermekük már jól tud olvasni és érdeklik az izgalmas történetek. Most már, hogy a trilógia mindhárom része megvásárolható, javaslom a három könyv együttes beszerzését, mert - van egy ilyen érzésem - a gyerek az első olvasása után azonnal bele akar majd kezdeni a folytatásokba.

A könyvet - ahogy a kiadó többi könyvét, megtaláljátok a Móra Könyvkiadó honlapján. Nagyon köszönöm a kiadónak, hogy recenziós példányként elolvashattam és egy újabb jó kis történettel gazdagodtam a sorozatból. Élmény volt. Mint mindig.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése